У БПП обіцяють, що стежити за витратами бюджету можна буде онлайн

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Віктор Чумак пообіцяв, що до кінця цього року в Україні буде створено єдиний веб-портал, за допомогою якого українці зможуть контролювати рух усіх бюджетних коштів.

Таку обіцянку нардеп дав, коментуючи ухвалений сьогодні парламентом Закон «Про відкритість використання публічних коштів», інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу БПП.

«За ухвалення цього закону ми билися з минулого року. Це ще один із законів, який спрямований на боротьбу з корупцією», – зазначив Чумак.

За його словами, будь-який платник податків зможе контролювати, скільки коштів заходить до будь-якого міністерства, скільки витрачається і які кошти витрачаються на закупівлю робіт і послуг. На думку політика, відповідний закон «не даватиме можливості красти гроші».

Чумак також розповів, що під дію закону потрапляють всі підприємства, в яких частка державної власності перевищує 50 відсотків. «Це буде спільний портал руху коштів на сайті Мінекономіки. Цей портал має запрацювати вже до кінця цього року. І ми будемо передбачати прозору процедуру руху коштів», – запевнив нардеп.

У свою чергу, колега Чумака по коаліції, народний депутат від «Народного фронту» Андрій Парубій пообіцяв «особисто вживати всіх можливих заходів, щоб цей закон почав швидше діяти».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: