Лисенко розповів, які підрозділи збройних сил РФ воюють на Донбасі

Читать на русском

Двадцять один підрозділ Збройних сил Російської Федерації зафіксовано в боях на Донбасі силами антитерористичної операції.

Про це повідомив речник штабу АТО Андрій Лисенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.Нет».

«Представники двадцяти одного підрозділу зафіксовані в Україні, але не одночасно, а в різний час. Ця карта ще не точна, вона буде доповнюватися», – розказав Лисенко.

Так у штабі АТО показали карту, на якій перераховані назви підрозділів Збройних сил РФ, Генштабу РФ і їх шеврони. «Це всім відома 76-а десантна дивізія з Пскова, 18-а бригада з Чечні, 3-а бригада спецпризначення з Ульяновська і багато інших», – сказав Лисенко.

«Щоб уникнути спекуляцій, нанесені на карту шеврони не відповідають реальній дислокації російського окупаційного контингенту і поміщені туди виключно для наочного ознайомлення. Карта створена на основі зібраних документальних матеріалів», – зазначив Лисенко.

Раніше «Слово і Діло» презентувало інфографіку, у якій показало втрати регулярної армії РФ на Донбасі. За даними правозахисниці Олени Васильєвої, спільноти «Груз 200» та блогера Олега Ярчука, на сході України загинуло понад 5 тис. військових регулярної армії РФ. Ще майже 3 тис. вважаються зниклими безвісти в зоні проведення антитерористичної операції.

Читайте також: Щоб завершити війну в Україні – Європа готова задовольнити Путіна

Також з лютого місяця «Слово і Діло» розпочало серію інфографік, де показує російську зброю та військову техніку, що застосовується на Донбасі. Так вже були проілюстровані бронеавтомобілі «Тигр», «Водник», «Дозор», снайперський комплекс «Корд» та автомат «ВАЛ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: