АТО: ситуація на сході України станом на 29 січня (оновлюється)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 7:00 29 січня 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Напрями обстрілів

За останню добу в Луганському напрямку, під час обстрілу Станиці-Луганської, Кримського та Новотошківки, терористи п'ять разів застосовували артилерію і міномети. Вогневим ударам з БМ-21 «Град» піддавалися Новотошківка і Щастя.

У Донецькому напрямку з мінометів і артилерії були обстріляні Богданівка, а з «Градів» – двічі –Опитне, Піски, Мар'їнка і Новомихайлівка.

Що стосується Маріуполя, то за словами речника АТО Леоніда Матюхіна, спостерігалося відносне затишшя.


Дії українських військових

У прес-центрі АТО підкреслюють, кількість обстрілів терористами значно зменшилася через те, що українські військові працюють на випередження. При цьому, вогневі удари по позиціях терористів українські військові ведуть лише в тому випадку, коли немає загрози життю мирного населення.

Допомога

За словами координатора соціального проекту «Гуманітарна місія допомоги мирному населенню зони військового конфлікту» Євгена Капліна, із зони АТО вдалося евакуювати 19 осіб на двох екіпажах. Перший екіпаж з Алчевська, Луганська – 12 осіб. Другий – з Фащівки, Чорнухіно – 7 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: