Богомолець пропонує «косити» від армії законним способом

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Ольга Богомолець пропонує розробити закон, згідно з яким всі бажаючі зможуть законно «відкосити» від мобілізації.

«Чому люди не хочуть йти на війну? З багатьох причин... Так що ж їм робити? Як знайти законний спосіб «закосити»? Потрібно прийняти закон про альтернативну службу», – написала Богомолець у своєму блозі на «НВ», інформує «Слово і Діло».

Народний депутат пояснила, що для того, щоб люди перестали ховатися від повісток у військкомати, звільнятися з роботи, розлучатися чи їхати з країни, необхідно терміново розробити закон, який буде їм дозволяти не йти на фронт на законних підставах.

«Потрібно прийняти об'єктивну реальність і зізнатися собі, людям і державі в тому, що ті, хто не хоче, не може або боїться йти воювати – це перші кандидати в дезертири», – говорить Богомолець.

За її словами, альтернативні варіанти служби можуть бути не тільки на платній основі. «Давайте розробимо і приймемо інші варіанти – робота на оборонному підприємстві, в інженерно-будівельних підрозділах, служба в міських патрулях, робота в інтернаті. Варіантів може бути маса», – зазначає нардеп.

«І тоді слово «дезертир» назавжди піде з нашого життя, тоді ми зможемо пишатися кожним, хто по-своєму любить свою країну. Просто потрібно, щоб держава не «розводила» дезертирів, а допомагала людям з релігійними та психологічними особливостями знаходити своє місце в житті», – резюмувала Богомолець.

Читайте також: Альтернативні способи «відкосити» від мобілізації

Тим часом, не можемо не згадати той факт, що сьогодні, 28 січня, Федеральна міграційна служба Росії продовжила терміни перебування в РФ громадянам України призовного віку на термін більше 90 діб. Також відзначимо, що у 2014 році в Україні було відкрито 1172 кримінальних провадження щодо військовозобов'язаних за ухилення від військової служби.

У Міністерстві оборони нагадують, що за ухилення від мобілізації військовозобов'язаним загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі. Зараз військкомати збирають інформацію про осіб, які ухиляються від призову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: