Черговий теракт в Одесі: постраждалих немає

Читать на русском

У ніч на 5 січня в Одесі стався вибух на вулиці Гімназичній в приміщенні, де збирали допомогу для сил антитерористичної операції.

Вибух стався в будівлі, де знаходилась «Координаційна рада Євромайдану» - одна з організацій, створена одеськими активістами навесні минулого року, інформує «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

Як повідомили у прес-службі ГУ МВС в Одеській області, в одноповерховій будівлі по вулиці Гімназична, 3 були підірвані вхідні двері центрального входу громадської організації, яка перебувала за цією адресою.

У приміщенні організації зберігали гуманітарну допомогу, яку активісти збирали на потреби сил антитерористичної операції.

В результаті потужного вибуху в будівлі було вибито скло, причому не тільки в самому приміщенні, а й на верхніх поверхах, а також погнуті ролети. Крім того, шибки повилітали і в будинку навпроти. Постраждалих немає.


Читайте також: Загроза теракту в Одесі: на вулиці виведуть силовиків і військову техніку

У зв'язку з цим вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією кримінального злочину згідно ч.1 ст.258 (терористичний акт) КК України.

Раніше колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж і відомий військовий журналіст Юрій Бутусов повідомили, що під загрозою терористичних актів знаходяться найбільші міста України, а також обласні центри на сході та півдні України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: