Голову паливно-енергетичного комітету ВРУ підловили на відмиванні грошей?

Читать на русском

Депутата від «Народного фронту», голову парламентського Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Миколу Мартиненка підозрюють у хабарництві та відмиванні коштів під час закупівлі чеського обладнання для українських АЕС.

За розслідування дій нардепа взялися швейцарські правоохоронці, пише «Слово і Діло» з посиланням на чеське видання Novinky.cz.

«Швейцарська прокуратура почала розслідування злочинів – хабарництва іноземних державних посадових осіб і відмивання коштів», – пишуть журналісти видання, посилаючись на власні джерела.

В ході розслідування з'ясувалося, що у 2013 році підприємство-виробник устаткування для атомних електростанцій Skoda JS переводило кошти панамській компанії Bradcrest Investment, фактичним власником якої є Микола Мартиненко.

Читайте також: Нова лінія на Рівненській АЕС беззаперечно потрібна

У прес-службі компанії таку інформацію не коментують, так само відмовляється спілкуватися з журналістами і сам депутат та його представники. Однак факт співпраці з українською державною енергетичною компанією (НАЕК) «Енергоатом» у Skoda JS все ж підтверджують. Ще наприкінці жовтня там заявили: «Компанія Skoda JS має давній позитивний досвід співпраці з українськими атомниками, однак на сьогодні жодних нових контрактів, пов'язаних із будівництвом нових енергоблоків АЕС, між нашими підприємствами не підписано».

Додамо, що, за інформацією «Української правди», Skoda JS вже 10 років входить до російського холдингу OMZ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: