В українців забиратимуть 30% податку з витрат, що перевищують заробіток

Читать на русском

Міністерство фінансів спільно з Державною фіскальною службою в екстреному порядку готують до розгляду в парламенті проект податкової реформи, що передбачає 30-відсотковий податок з витрат фізичних осіб, що перевищують їхні доходи.

Про це вчора розповіла народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Оксана Продан, предає «Слово і Діло»з посиланням на УНІАН.

«Якщо у тебе витрати перевищують доходи, які ти задекларував, і ти не можеш довести, де ти взяв із задекларованого майна гроші, які витратив, то з перевитрат ти маєш сплатити 30% податків», – заявила Продан.

За словами депутата, така норма має бути закріплена парламентом. Крім того, проект податкової реформи передбачає посилення повноважень фіскальної служби. Податківці відтепер матимуть право без рішення суду самостійно донараховувати податок на витрати, що перевищують офіційні доходи.

Читайте також: В 2015 році регіони перестануть годувати Київ – Мінфін

«Дається право стягнення на дебіторську заборгованість. Якщо ти винен бюджету, і у тебе немає, що відняти, але у тебе є заборгованість чиясь перед тобою, то податківці підуть по ланцюжку далі», – уточнила Продан.

Відповідна законодавча ініціатива може бути внесена до розгяду профільним комітетом парламенту вже 10 грудня.

Нагадаємо, вчора Юрій Луценко заявив, що нові Податковий та Бюджетний кодекси України мають бути прийняті вже до Нового року.

Наприкінці вересня «Слово і Діло» також зареєструвало обіцянку членів політичної партії «Батьківщина» зобов'язати чинониікв та державних діячів декларувати не лише власні доходи, але й витрати. Поки що ця обіцянка має статус «в процесі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: