Яценюк не проти міняти український газ на донецьке вугілля

Читать на русском

Голова Кабінету міністрів України Арсеній Яценюк не виключає можливості взаємовигідної співпраці з вугільними підприємствами, що перебувають на окупованій терористами території Донбасу.

Про це він розповів у четвер, 20 листопада, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «BBC Україна».

Зокрема прем'єр розмірковує над можливістю міняти газ з українських сховищ на вугілля, що добувається на підконтрольних сепаратистам територіях Донецької та Луганської областей.

«Можливий обмін газу та електрики на вугілля», – прокоментував ситуацію на енергетичному ринку України Яценюк, і додав: «Це поки ще ідея, ми думаємо, як проводити такі перемовини. Але це будуть перемовини тільки з українськими компаніями».

Читайте також: Москаль – ЛНР: поверніть електрику, або відключимо газ і воду

Разом з тим, раніше «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку Арсенія Яценюка не вести прямих переговорів з лідерами так званих ДНР та ЛНР, а також не допустити їхньої легалізації. Вочевидь, такі обіцянки не виключають економічну співпрацю з сепаратистами та підконтрольним їм бізнесом.

Нагадаємо, днями міністр енергетики України Юрій Продан заявив, що подача електроенергії до окупованих територій країни припинятися не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: