Євлаш про Кримський міст: фахівці вже проаналізували дані і знають, куди бити

Читать на русском
Фахівці вже знають, куди бити, щоби знищити Кримський міст, але для удару по об'єкту необхідно дочекатися вдалого моменту.
Фото: news.vn.ua

Фахівці вже знають, куди бити, щоби знищити Кримський міст, але для удару по об'єкту необхідно дочекатися вдалого моменту.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в інтерв'ю NV.

Кримський міст: будівництво та руйнування «законної військової цілі №1»Україна планує нову атаку на Кримський міст, пишуть ЗМІ. На інфографіці – основні події за час його існування.

За його словами, профільні служби дуже довго аналізували обстановку на мосту.

«Ми бачили вже досить ефективні удари по ньому, коли вибухи руйнували дорожнє полотно. Вони знають, куди бити, але потрібен час і момент. Кримський міст зараз – найзахищеніший об'єкт мало не в цілому світі. Туди кинуті бригади ППО, він дуже ретельно охороняється. Коли з’являється якась загроза, росіяни роблять якісь задимлення, намагаються маскувати. Дуже переживають, бо розуміють – загроза є», – сказав речник.

Він наголосив, що знищення Кримського мосту точно послабило б здібності окупантів у Криму у сфері доставки різних озброєнь та обладнання.

«Це серйозно позначилося б у тому числі іміджево, бо маємо розуміти: цей міст став символом тріумфу росії. І його знищення буде психологічно виглядати як ляпас, компонент, який позитивно вплине на наших людей і дуже негативно - на політичне керівництво РФ і деморалізуюче на ворогів загалом», - додав Євлаш.

Нагадаємо, видання Guardian із посиланням на джерело у Головному управлінні розвідки написало, що Україна планує третю атаку на Кримський міст, яка може статися у першій половині 2024 року. У ГУР прокоментували цю інформацію.

У Службі безпеки України неодноразово заявляли, що Кримський міст – «приречений».

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися про подробиці двох попередніх атак на міст. Також ми писали про основні події за часи існування об'єкта.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: