Врегулювати ситуацію на Донбасі допоможуть Німеччина, Польща та Франція

Читать на русском

Крім Женевського і Нормандського форматів для мирного врегулювання ситуації на сході країни може бути використаний так званий Веймарський формат за участю Німеччини, Польщі та Франції.

Таку ідею на зустрічі обговорили Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, пише «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт Глави держави.

У контексті міжнародних зусиль для мирного врегулювання співрозмовники погодились щодо доцільності різних багатосторонніх форматів переговорів, які ведуть до припинення вогню, виведення військ і техніки, а також звільнення заручників. Зокрема, крім Женевського і Нормандського форматів була запропонована ідея так званого Веймарського формату за участю Німеччини, Польщі та Франції.

При цьому Франк-Вальтер Штайнмаєр відзначив, що Мінські домовленості мають залишатися основою для продовження діалогу з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. «На нашу думку, час говорити не тільки про політичну, а й про економічну стабілізацію України», - сказав він, нагадавши, що на початку наступного року планується проведення донорської конференції з відновлення Донбасу.

Крім того, Глава МЗС Німеччини поінформував Президента України про позицію своєї країни, яку представила Федеральний канцлер Ангела Меркель на останній зустрічі «Великої двадцятки» в австралійському Брісбені і на якій велику увагу було приділено питанням мирного врегулювання в Україні.

Президент Порошенко також висловив особливу подяку за гуманітарну допомогу для відновлення інфраструктури Донбасу та потреб вимушених переселенців, яку продовжує надавати Німеччина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: