«Беркут» і «Альфа» можуть бути амністовані — Порошенко

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко заявив, що працівники спецпідрозділів «Беркут» і «Альфа», яких звинувачують у злочинах проти народу під час масових акцій протесту на Майдані, можуть бути амністовані.

Про це Глава держави заявив в інтерв'ю українським телеканалам, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

«Частина представників «Беркута», частина представників «Альфи» зараз героїчно воює на сході. Я не виключаю, що за їх результатами в операціях мені доведеться прийняти рішення про їх амністію», - сказав Порошенко.

«Я думаю, що це буде справедливо. Вони кров'ю змили ту провину, і ми маємо дати цю відповідь їм», - зазначив Президент.

Разом з тим Порошенко впевнений, що «відповідальність за події на Майдані - це також злочини, які не мають терміну давності». За його словами, зараз порушено справи проти 30 прокурорів, 11 суддів, працівників правоохоронних органів, які брали участь у злочинах на Майдані і в подіях 2 травня в Одесі.

Глава держави також повідомив, що в міжнародний розшук оголошено 27 високопосадовців.

Як повідомлялося раніше, голова тимчасової слідчої комісії ВР, народний депутат Геннадій Москаль заявив, що всі, хто стріляв у лютому на Майдані по учасниках масових акцій, знаходяться в зоні бойових дій АТО.

Нагадаємо, 24 липня в Генеральній прокуратурі України оголосили підозру особам, причетним до вчинення злочинів під час акцій протесту, які проходили на Майдані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: