«Укрзалізниця» шукає серед своїх контрагентів сепаратистів

Читать на русском

«Укрзалізниця» ініціювала перевірку правоохоронними органами всіх контрагентів, з якими вона та її підприємства співпрацюють, на предмет їхніх зв'язків з представниками так званих Луганської та Донецької народних республік.

Звернення з проханням «сприяти в наданні захисту щодо відновлення законних прав та інтересів держави від протиправних дій та посягань» відомство направило до Генпрокуратури, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу УЗ.

«З метою отримання об’єктивних висновків з цього питання на експертизу правоохоронних органів надано чималий перелік контрагентів, з якими залізницями та підприємствами залізничного транспорту укладено договори. Загалом на предмет можливої співпраці з сепаратистами необхідно перевірити тисячі договорів, адже інформація зібрана по шести залізницях України та тридцять одному підприємству, підпорядкованому Держадміністрації залізничного транспорту», – зазначають в «Укрзалізниці».

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», з 2015 року «Укрзалізниця» буде виконувати тільки функції господарчого суб'єкта, а адміністративні функції будуть передані Міністерству інфраструктури. Міністр інфраструктури Максим Бурбак ще 3 квітня заявив, що одним із головних завдань реформи «Укрзалізниці» є розділення адміністративної та господарської функцій.

Нагадаємо, що через діяльність терористів «Укрзалізниця» довгий час не могла повноцінно здійснювати перевезення на Донбасі, й лише поступово починає відновлювати рух на деяких ділянках.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: