У Яроша запевнили, що ПС не бере участі в придушенні протестів на cході

Читать на русском

В організації відкидають звинувачення російського МЗС про участь у подіях на сході України.

«На сході України немає бійців «Правого Сектора», однак якщо українська влада попросить, ми допоможемо», - прокоментував ситуацію голова інформаційного центру ПС Борислав Береза. Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на його сторінку у Facebook.

Таким чином представник «Правого сектору» відреагував на вчорашню заяву російського зовнішньополітичного відомства про те, що ультраправі разом із Нацгвардією та «американськими спеціалістами з приватної військової організації «Greystone», переодягненими у форму бійців підрозділу «Сокіл», беруть участь у придушенні проросійських мітингів у Харкові, Донецьку та Луганську. За словами Берези, ця інформація не відповідає дійсності, а МЗС Росії просто «скрізь ввижається «Правий Сектор».

Днями голова Харківської обласної держадміністрації Ігор Балута заявив, що сценарій сепаратистського заколоту писався за межами України, а кандидат у президенти Юлія Тимошенко висловила впевненість у тому, що ці заворушення є продовженням російської агресії. Реакцією на останні події у східних регіонах країни стало рішення Олександра Турчинова про посилення відповідальності за сепаратизм та початок антитерористичної операції.

На рахунку лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша10 обіцянок. Лише одна з них виконана, решта 9 – такі як обіцянка відправити у відставку Авакова та знищити українську газотранспортну систему в разі введення російських військ – умовно значаться як такі, що перебувають у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: