Тижневий дайджест станом на 17 грудня 2012 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 172 нові обіцянки від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – новообраний Голова Верховної Ради Володимир Рибак, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов та губернатор Донецької області Андрій Шишацький.

Новий спікер парламенту і «старий гвардієць» Партії регіонів Володимир Рибак за два дні головування у Верховній Раді встиг озвучити декілька важливих обіцянок. Зокрема, Володимир Васильович пообіцяв, що всі фракції в парламенті домовляться про систему контролю за голосуванням депутатів, аби парламентарії голосували персонально. Також спікер планує створити парламентську комісію за фактом пошкодження паркану навколо будівлі Верховної Ради та переглянути в парламенті Держбюджет-2013 на користь збільшення фінансування Києва.

В зв’язку з вилученням значних коштів з міського бюджету Києва, голова КМДА Олександр Попов поспішив заспокоїти містян, що в 2013-му році квартплата не підвищуватиметься і в повному обсязі будуть збережені соціально важливі програми.

До виборів міського голови київський очільник планує облаштувати безкоштовний Wi-Fi в столичній підземці та закупити спеціалізоване обладнання для Київського міського центру радіаційного захисту населення.

Минулого тижня голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький озвучив низку обіцянок, приурочених до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Зокрема, він пообіцяв, що до кінця поточного року учасникам ліквідації буде виплачено матеріальну допомогу загальною сумою в півмільйона гривень, а також здійснюватиметься подальша підтримка організацій чорнобильців. До того ж, Андрій Васильович вирішив направити свою місячну зарплатню в добродійний фонд зі збору коштів для придбання медичного обладнання у відділення дитячої онкогематології Інституту ім. Гусака, а також провести ремонт і модернізацію систем водопостачання ввіреного йому регіону.

Протягом вказаного періоду 14 обіцянок отримали статус "Виконано" та 21 - "Не виконано".

Багато невтішних новин про невиконані обіцянки надійшло з Черкас. В центральних органах влади найбільше обіцянок не справджуються стосовно роботи нового парламенту: з’явились перебіжчики до чужих фракцій, вимога щодо персонального голосування виконується частково, парламентська більшість поки що не сформована. З позитивних зрушень за минулий тиждень варто відзначити передачу квартир чотирьом інвалідам війни в Хмельницькому, погашення заборгованостей перед тролейбусниками в Черкасах та низку реалізованих в поточному році ініціатив Вінницького міського голови Володимира Гройсмана.

Станом на 17.12.2012 року в системі "Слово і діло" налічується 935 персон і 9969 обіцянок, з них 6321 в процесі, 1926 виконаних і 1722 невиконаних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: