Яценюк зізнався, що Україна майже банкрут

Читать на русском

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що нестача коштів у державному бюджеті становить 289 млрд грн, що приблизно відповідає сумі всього держбюджету на 2014 рік.

Про це він сказав, виступаючи з трибуни парламенту, передає «Слово і Діло».

«Не вистачає такої ж суми, як і всі доходи і збори, які будуть відбуватися в 2014 році. Якщо таке відбувається з будь-якою компанією чи юридичною особою, то це означає, що така юридична особа повинна оголошувати про своє банкрутство», - зазначив голова уряду.

В той самий час Яценюк підкреслив, що завданням українського уряду якраз і є недопущення банкрутства країни, тому на розгляд Верховної Ради Кабміном пропонується пакет непопулярних і жорстких реформ.

Зокрема, як стало відомо вчора, з 1 травня тарифи на газ для населення будуть підвищені на 50%.

Нагадаємо, ділячись планами щодо наповнення держбюджету, Яценюк оголосив про намір запровадити електронний контроль за підакцизними товарами й відмовитися від акцизних марок.

Голова Нацбанку Степан Кубів натомість пообіцяв найближчим часом урегулювати всі проблемні питання з МВФ для отримання кредиту фонду.

3 березня міністр економіки Павло Шеремета дав обіцянку, що завдяки залученню коштів від Євросоюзу та інших країн дефолту в країні не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: