Експерт: Рік губернатора Черкащини: від прозорості до кулуарних призначень

Читать на русском

Дії Ткаченка у різні періоди на посаді направлені в кардинально різні напрямки. На початку – зміни на краще, зараз – кулуарні призначення і безініціативність.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Черкаської обласної організації КВУ Максим Михлик, коментуючи діяльність губернатора Черкаської області Юрія Ткаченка протягом року.

«В першу чергу варто сказати, що для приходу і призначення Ткаченка склались відповідні позитивні обставини, які йому зіграли на користь. Він прийшов на першій хвилі постреволюційних змін в країні. Він не був представником колишньої влади, не був замішаний у співпраці з нею, тому його було погоджено на посаду і громадськістю, і політичною партією, і місцевою владою. Крім того партія «УДАР», від якої він зайняв квоту, не мала у громадськості критичних оцінок», – розповідає він.

За його словами, губернатор Ткаченко на початку своєї діяльності і зараз, коли пройшов рік - це два різні підходи до роботи.

«Перші його дії були спрямовані на домовленості і махінації. Відбулося дуже багато кулуарних призначень, були спроби створити фіктивний громадську раду. Але через час його діяльність стає більш відкритою і прозорою. Він зміг проявити себе в організаційному плані, економічна частина теж більш-менш працює, була активна підтримка переселенців, військових. Крім того, не можна не відзначити, що організація виборів була на високому рівні», - вважає Михлик.

Підсумовуючи, він зазначив, що на посаді він утримається до місцевих виборів, але зараз у Ткаченка немає команди однодумців. У своїх рішеннях він не самостійний і залежить від багатьох векторів: партійних сил, місцевих представників влади та особистих знайомств.

Нагадаємо, 17 березня 2014 року указом Президента України Ткаченка Юрія Олеговича призначено на посаду голови Черкаської обласної державної адміністрації.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксована 51 обіцянка. Губернатор виконав 34 свої обіцянки, 2 залишаються не виконаними, а інші 15 він ще має шанс реалізувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: