Слідом за Яремою може піти Муженко – Доній

Читать на русском

Президентська вертикаль побудована таким чином, що Порошенко просто відводить від себе критику за рахунок інших, які потім йдуть у відставку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політик Олесь Доній.

«Президент приймає рішення про звільнення лише тоді, коли ступінь народного терпіння та обурення доходить до межі й він змушений когось міняти. Хоча очевидно, що зловживання тими чиновниками були явні для всіх, але це покривається Президентом. Останній виступ Яреми тільки чого вартий. Те ж саме стосується й Демчишина. Вище керівництво не має політичної волі для його звільнення», – розповідає він.

Будь-яка наступна кандидатура, що буде звільнена, буде так само віддана Президенту, тому говорити про люстрацію, зміни не доводиться. Іншої тенденції поки що не буде.

«Проблема у вищому керівництві. За наявності цього Президента вертикаль побудована так, що чиновники виконують його волю. Суспільство, не розуміючи цього, звертає увагу на тих чиновників. Зараз йде велика критика Муженка, як керівника Генерального штабу, але рішення, які він приймає, напряму узгоджені, а можливо й ініційовані Порошенком. Президент просто відводить від себе критику й зміщує певних чиновників. Зараз Муженко може опинитися наступним після Яреми», – вважає Доній.

Підсумовуючи, він наголосив, що зараз, якщо в найближчий період будуть великі втрати на фронті, буде звільнено або керівника Генштабу, або міністра оборони.

Нагадаємо, що вчора, 9 лютого 2015 року генеральний прокурор Віталій Ярема все ж написав заяву про відставку. Разом з генпрокурором Віталієм Яремою у відставку підуть і його найближчі соратники: Олег Заліско, Олег Бачун та Анатолій Даниленко.

Крім того, в кінці січня член Комітету з питань боротьби та протидії корупції Борислав Береза зажадав підготувати питання про відставку міністра палива та енергетики Володимира Демчишина.

Також під загрозою звільнення може опинитися Муженко. 5 лютого про це повідомив Юрій Бутусов та зазначив, що наступного тижня комітет з оборони ВР може дати оцінку діяльності Муженка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: