Повернення 420 млн грн ще не означає закупівлю вакцин - експерт

Читать на русском

Екс-заступник міністра охорони здоров'я України В'ячеслав Передерій вважає, що повернення 420 млн грн ще не означає закупівлю вакцин, ліків та медичних препаратів на ці гроші.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи повідомлення Василя Лазоришинця про те, що на даний момент розблоковані торги по закупівлі ліків за державні кошти на суму 420 млн грн.

«Мусій залишив після свого правління вакханалії в сфері охорони здоров'я і на те, щоб припинити це свавілля, повернути мільйони гривень, які призначалися на медицину, що затримані бізнес-організаціями або просто, скажімо, поцуплені з бюджету, потрібен буде довгий час. Мусій був абсолютно некомпетентний і довів МОЗ до критичного стану і заборгованостей. Жахливо, що така людина займала цю посаду стільки часу», - каже Передерій.

«Лазоришинець робить все можливе, але потрібно розуміти, що оголосити про розблокування торгів - не означає провести торги і завезти ліки. Для цього потрібно враховувати ще той факт, як поведуть себе торговці, чи буде припинено цей процес судовими органами і комітетами», - додав він.

Читайте також: Мусій саботував державні закупівлі

На його думку, 500 млн гривень, яких бракувало на медичні препарати були заблоковані з вини колишнього міністра охорони здоров'я Олега Мусія. Всього ж, у 2014 році з бюджету виділили 2,1 мільярда гривень на державні закупівлі ліків, вакцин і товарів медичного призначення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: