Доній: виконання люстраційних законів влада провалила

Читать на русском

Народний депутат Олександр Доній переконаний, що влада уже провалила виконання люстраційного закону фактом сумнівних посадових призначень.

Про це нардеп розповів у коментарі кореспонденту «Слова і Діла» 7 жовтня, після прийняття у першому читанні пакету антикорупційних законопроектів.

Доній стверджує, що чинна влада нехтує принципами люстрації. Свідченням цього є призначення колишнього губернатора Кіровоградщини Андрія Ніколаєнка головою Державного агентства з питань відновлення Донбасу.

«10 днів цей закон («Про очищення влади» – ред.) не вивішувався на сайті Верховної Ради, якісь були з ним маніпуляції. І через тиждень призначається вже новою владою керівником Державної агенції з відбудови інфраструктури Донбасу такий собі пан Ніколаєнко, який був губернатором за часів Януковича і який виступав проти Майдану. Закон про люстрацію прийнятий, натомість чиновники доби Януковича далі призначаються на посади», - констатує Доній.

Народний депутат відзначає, що для виконання подібних ініціатив українській владі не вистачає організації. Він також побоюється, що прийняті сьогодні в першому читанні антикорупційні закони також можуть загубитися в кулуарах Верховної Ради, натомість копуціонери так і не будуть покарані.

Читайте також: Янукович і Ко автоматично понесуть покарання після повернення в Україну

Нагадаємо, сьогодні парламент також підтримав у першому читанні президентський законопроект про створення Антикорупційного бюро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: