Макрон спонукатиме Сі Цзіньпіна вплинути на Москву щодо війни в Україні – Reuters

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон закличе китайського лідера Сі Цзіньпіна говорити з Москвою про припинення війни в Україні.
Фото: Getty Images

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Парижа цієї неділі президент Франції Еммануель Макрон планує закликати Пекін до зниження торговельного дисбалансу, а також до використання його впливу на Москву для припинення російської агресії проти України.

Про це повідомляє Reuters.

Китай у рази збільшив поставки обладнання до росії для її війни проти України – ЗМІКитай масово постачає росії невійськові товари, які Москва використовує для виробництва зброї проти України.

Наголошується, що жодна ціль не буде легко досягнута під час дводенного перебування Сі у Франції, куди він прибув у час, коли торгова напруга між Європою та Китаєм посилюється.

Так, Париж підтримує розслідування ЄС щодо експорту китайських електромобілів, при цьому ще у січні Пекін розпочав розслідування стосовно імпорту французького коньяку. Цей крок з боку Китаю експерти називають відповіддю на зростаючу кількість розслідувань ЄС.

«Ми маємо продовжувати вимагати від китайської влади більших гарантій у торгівлі», – зазначив радник Єлисейського палацу перед приїздом Сі Цзіньпіна.

Крім того, Франція прагне переконати Китай чинити тиск на Москву, щоб зупинити військову агресію проти України.

«Досягнення в цьому напрямку поки що незначні, за винятком дзвінка Сі Цзіньпіна українському президенту Володимиру Зеленському після візиту Макрона до Пекіна торік», – йдеться в публікації.

Радник Єлисейського палацу наголосив, що Китай є одним із головних партнерів рф, тому «наша мета полягає в тому, щоб використати важелі впливу, які він має на Москву, щоб змінити розрахунки росії та сприяти вирішенню конфлікту».

Як повідомляється, Сі мав прибути близько 16:00 за місцевим часом. Його офіційні зустрічі включатимуть спільні переговори з Макроном і головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Нагадаємо, міністр оборони Італії розкритикував Макрона через його заяви щодо відправки військ в Україну.

Нещодавно голова офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна докладе максимальних зусиль для того, щоб Китай приєднався до Глобального саміту миру у Швейцарії, який відбудеться у червні.

Як заявила розвідка США, рф та Китай можуть співпрацювати у питанні ймовірного вторгнення на Тайвань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: