Макрон прагне заміни фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії – Bloomberg

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами країн ЄС щодо пошуку нового кандидата на посаду голови Європейської комісії замість Урсули фон дер Ляєн.
Фото: Associated Press

Президент Франції Еммануель Макрон почав переговори з іншими лідерами Європейського Союзу про пошук нового кандидата на посаду голови Європейської комісії, яку нині обіймає Урсула фон дер Ляєн.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що Макрон відіграв важливу роль у призначенні фон дер Ляєн президентом Європейської комісії п’ять років тому. Проте зараз він хоче знайти на цю посаду іншого кандидата.

Як повідомляє агентство, Макрон вже обговорював це питання з премʼєр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні та пропонував на цю посаду колишнього президента Європейського центрального банку Маріо Драгі.

«Дії президента Франції накладаються на невдоволення фон дер Ляєн у європейських столицях через те, що вона надмірно політизувала посаду голови виконавчого органу ЄС – зокрема своєю беззастережною підтримкою Ізраїлю», – пише Bloomberg.

Крім того, йдеться у матеріалі, фон дер Ляєн стикається з критикою її стилю керування Єврокомісією у питаннях торговельних переговорів, кліматичної трансформації блоку та відносин зі США.

«Наразі не можна оцінити, наскільки серйозно налаштований Макрон змінити фон дер Ляєн. Такі розмови можуть бути тиском на очільницю Єврокомісії, аби отримати він неї деякі поступки у майбутньому», – зазначають автори матеріалу.

Нагадаємо, Урсула фон дер Ляйєн обіцяла, що Європа «не розслабиться» після надання допомоги Україні від США.

У лютому вона підтвердила намір вдруге балотуватися на посаду голови Єврокомісії, а на початку березня була офіційно висунута кандидатом на цю посаду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: