Британські розвідники оцінили наслідки атаки на авіабазу «Бельбек» у Криму

Читать на русском
Остання атака на військові об'єкти окупантів у Криму призведе до погіршення здатності росії захищати повітряний простір навколо півострова.
Укрінформ

Остання атака на військові об'єкти окупантів у Криму призведе до погіршення здатності росії захищати повітряний простір навколо півострова.

Про це повідомляє британська розвідка.

Атака на «Бельбек»: нові супутникові знімки показують масштаби руйнувань на аеродроміНа нових супутникових знімках видно, що на аеродромі Бельбек знищено два МіГ-31 та винищувач Су-27. Крім того, пошкоджено винищувач МіГ-29.

Нагадаємо, вночі 14 травня українські військові атакували військові об’єкти росіян у Криму. Унаслідок цього на аеродромі «Бельбек» були уражені елементи російської ракетної батареї С-400 «Тріумф», включаючи радар 92N6 і пускові установки. Крім того, знищено щонайменше два літаки МіГ-31.

Розвідники наголошують, що ця атака стала вже четвертим випадком за останній місяць, коли російська ППО на півострові зазнає втрат. Відтак ці удари призвели до загального зниження здатності окупантів захищати повітряний простір навколо Криму та одночасно продемонстрували здатність України впливати на операції російської ППО.

Ймовірно, що це призведе до того, що росії доведеться розосередити повітряні засоби, щоб забезпечити живучість своєї ППО. Інакше вони ризикуватимуть втратити більшу кількість літаків.

«Зменшення зони покриття літаків A-50 та розосередження їх із кримських аеродромів, ймовірно, призведе до збільшення годин нальоту та частоти вильотів патрульних винищувачів, щоб заповнити прогалини у зоні покриття, що призведе до збільшення проблем з обслуговуванням їхніх флотів», – додають у розвідці.

В ніч з 14 на 15 травня Україна вдарила по летовищу «Бельбек» ракетами ATACMS. Були загиблі та поранені серед російських військових.

Наступної ночі, 16 травня, по аеродрому знову було завдано удару. Повідомлялося про ураження складу ракетно-артилерійського озброєння та заправної станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: