Президентка Грузії наклала вето на закон про «іноагентів»

Читать на русском
У суботу, 18 травня, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наклала вето на прийнятий парламентом законопроєкт Про прозорість іноземного впливу.
Фото 1tv.ge

У суботу, 18 травня, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наклала вето на прийнятий парламентом законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу».

Про це пише 1tv.ge.

Грузія дрейфує у бік росії: чому в Тбілісі проходять масові вуличні протестиУ Грузії вже кілька тижнів тривають масштабні протести. Причина та реакція світу – на інфографіці.

Зурабішвілі відзначила, що вето має юридичну силу і сьогодні буде передано до парламенту. Президентка також наголосила, що цей закон суперечить Конституції та є перешкодою на європейському шляху.

«Сьогодні я наклала вето на «російський закон», який суперечить нашій Конституції, європейським стандартам і, таким чином, є перешкодою на нашому європейському шляху. Це вето є цілком законним і сьогодні буде передано до парламенту. Цей закон не підлягає жодним змінам, жодним вдосконаленням, тому є дуже простим правом вето. Цей закон має бути скасований», – заявила вона.

Нагадаємо, 14 травня парламент Грузії ухвалив у третьому читанні скандальний закон про «іноагентів». Після цього у Тбілісі розігнали чергову акцію протесту.

До слова, прем'єр Грузії допустив можливість перегляду деяких норм законопроєкту про «іноагентів». А президент Грузії пропонувала відкласти набуття чинності скандального закону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: