Литва збирається закупити для України радари ППО

Читать на русском
Уряд Литви планує поставити Збройним силам України радари для систем протиповітряної оборони.
Лаурінас КашюнасФото: delfi.lt

Уряд Литви планує поставити Збройним силам України радари для систем протиповітряної оборони.

Про це повідомив міністр оборони країни Лаурінас Кашюнас, його цитує портал lrytas.lt.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

Він розповів, що наразі влада Литви переглядає пріоритети у питанні допомоги Україні, щоб якнайшвидше зробити свій внесок у забезпечення безпеки повітряного простору.

«Литва прагнутиме заповнити ще один пролом у ППО України – ми маємо намір закупити радари. Необхідно використати всі альтернативи для придбання засобів ППО і зробити це терміново», – наголосив Кашюнас.

Міністр додав, що нещодавно у союзників з'явилася дуже хороша можливість здійснювати спільні закупівлі на міжнародних ринках.

«Литва вже бере участь і братиме участь у спільних ініціативах із закупівель у майбутньому. Ми зробили свій внесок у багатосторонню ініціативу Чехії щодо придбання боєприпасів та їх передачі Україні, та виділили на це 35 мільйонів євро», – сказав Кашюнас.

Нагадаємо, кілька днів тому генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що міністри оборони країн НАТО домовилися надати Україні додаткову допомогу у сфері захисту неба від російських атак.

Раніше стало відомо, що Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до системи протиповітряної оборони Patriot. Також повідомлялося, що ЗСУ отримають додаткові системи ЗРК Iris-T SLM.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: