Одна з країн Європи запропонувала віддати Україні обладнання із власних закритих ТЕС

Читать на русском
Німеччина запропонувала надати Україні власне обладнання із закритих ТЕС. Наразі українські фахівці працюють з Литвою, де оцінюють, яке обладнання із тамтешніх електростанцій можна передати Україні.
Фото: LB.ua

Німеччина запропонувала надати Україні власне обладнання із закритих теплових електростанцій для заміни пошкоджених українських об'єктів під час російських обстрілів.

Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв'ю в ефірі національного телемарафону.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

Згідно з його словами, наразі українські фахівці працюють з Литвою, де оцінюють, яке обладнання із тамтешніх електростанцій можна передати Україні.

«Щойно був Роберт Хабек, віцеканцлер Німеччини, він запропонував можливість подивитися на німецькі закриті об'єкти, які теж можна використовувати», — розповів Галущенко.

Міністр також підкреслив, що в України зараз мало часу для виробництва певних об'єктів енергетики, тому країна потребує того, що вже є в наявності. При цьому, зазначається, що до українського фонду підтримки енергетики, окрім Данії, зовсім скоро долучиться низка інших держав.

Нагадаємо, Трипільська ТЕС в Українці була повністю зруйнована внаслідок масованої ракетної атаки росії 11 квітня.

Росії вдалося знищити Трипільську ТЕС у Київській області, оскільки в української ППО закінчилися ракети для її захисту, заявив президент Володимр Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: