Через бойові дії та негоду знеструмлення фіксують у населених пунктах шести областей

Читать на русском
Станом на ранок суботи, 20 квітня, через бойові дії та негоду є знеструмлення споживачів у населених пунктах шести областей.
slk.kh.ua

Станом на ранок суботи, 20 квітня, через бойові дії та негоду є знеструмлення споживачів у населених пунктах шести областей.

Про це Міністерство енергетики повідомило у Facebook.

За минулу добу, 19 квітня, енергетики повернули світло понад 26 тисячам абонентів. Втім наразі відключення фіксують у шести областях.

У Дніпропетровській області внаслідок бойових дій без електрики перебували 1087 споживачів. У Запорізькій області через ворожі обстріли залишаються знеструмленими 3730 споживачів у 50 населених пунктах.

У Сумській області внаслідок ворожих обстрілів без світла перебувають 118 абонентів у двох населених пунктах. Загалом через бойові дії відключеними залишаються 3,8 тисячі точок обліку в 67 населених пунктах регіону.

Тоді як у Харківській області через мережеві обмеження й надалі застосовуються графіки відключення споживачів. Також через бойові дії залишаються знеструмленими 18,6 тис. точок обліку. У Херсоні внаслідок бойових дій без світла на сьогодні – 2,8 тисячі точок обліку, по області – 27,2 тисячі абонентів у 54 населених пунктах.

У Чернігівській області через ворожі обстріли знеструмленими залишаються 1,2 тисячі абонентів у 25 населених пунктах. Крім цього, через негоду без світла 564 абонентів у двох населених пунктах. Відновлювальні роботи тривають.

Нагадаємо, російська атака на енергосистему України у п'ятницю, 22 березня, стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення. Тоді було втрачено 50% генераційних об'єктів.

Згодом стало відомо, що після масованих комбінованих ударів та обстрілів українська енергосистема зазнала збитків, що оцінюються у щонайменше 100 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: