Вже працюють у трьох областях: в Україні з'явився Корпус демінерів

Читать на русском
Підрозділи Корпусу демінерів вже працюють у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях, але їм потрібно більше спецтехніки.
Руслан Берегуляarmyinform.com.ua

В Україні створили Корпус демінерів, до якого приєдналися підрозділи Міноборони та Збройних Сил. Фахівці виконуватимуть завдання на деокупованих територіях.

Про це на брифінгу у Military Media Center розповів начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки полковник Руслан Берегуля, пише АрміяInform.

Розмінування України: скільки вибухонебезпечних предметів знищується щомісяцяЗ початку великої війни сапери очистили від вибухонебезпечних предметів 875,4 квадратних кілометрів території України. Детальна статистика – на інфографіці.

«Корпус демінерів фактично створено. На сьогодні до нього приєдналися підрозділи Міноборони та ЗС України, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях. Вже створено 1000 груп розмінування», – сказав Берегуля.

Підрозділи Корпусу демінерів вже працюють у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Проте, як додав Берегуля, у новостворених підрозділах немає достатньої кількості автомобільної, спеціальної техніки та обладнання, але іноземні партнери з Коаліції з розмінування обіцяють найближчим часом надати допомогу для доукомплектування Корпусу демінерів.

Планується, що Корпус демінерів складатиметься з 5000 фахівців, які виконуватимуть обстеження територій, очищення місцевості в рамках оперативного реагування та гуманітарного розмінування.

Нагадаємо, Японія передасть ДСНС понад 20 машин механізованого розмінування. До цього Словаччина передала Україні машини для розмінування. Також спецтехніку передавала Британія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: