Спікер Джонсон представив окремі законопроєкти щодо допомоги США для України, Ізраїлю та Тайваню

Читать на русском
Спікер Палати представників США подав окремі законопроєкти про допомогу для України, Ізраїлю та Тайваню. План полягає в тому, щоб перемістити їх під одну процедурну норму, що дозволяє вносити поправки.
Getty Images

У понеділок, 15 квітня, спікер Палати представників Майк Джонсон представив окремі законопроекти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню.

Про це повідомляє The Hill.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Зазначається, що Джонсон під час закритої конференції Палати Республіканської партії в понеділок оприлюднив свій план передачі іноземної допомоги через Палату представників.

Як відомо, це відбулося після кількох місяців відкладання будь-яких рішень щодо теми з фінансуванням допомоги Україні.

Згідно зі словами двох законодавців від Республіканської партії, які були на зустрічі, план полягає в тому, щоб перемістити чотири законопроекти під одну процедурну норму, яка б дозволила внесення поправок.

Четвертий законопроект, пов’язаний з національною безпекою, за словами одного з законодавців Республіканської партії, включатиме заборону TikTok, положення, яке дозволить США використовувати конфісковані російські активи для допомоги Україні, акт ленд-лізу для військової допомоги та конвертовані позики для гуманітарної допомоги.

При цьому зазначається, що поточний план не містить жодних положень про кордон з Мексикою, розповів представник Республіканської партії Кевін Херн. А це може викликати критику з боку жорстких консерваторів, які стверджують, що будь-яка допомога Україні має поєднуватися із законодавством для вирішення ситуація на південному кордоні.

Нагадаємо, раніше голова розвідувального комітету Майк Тернер заявив, що Палата представників США вже цього тижня планує розглянути питання щодо фінансування допомоги Україні.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон поки що підтвердив плани розглянути законопроєкт про допомогу Ізраїлю.

При цьому Дональд Трамп заявив, що республіканці будуть готові підтримати додаткову допомогу Україні, якщо її буде надано у формі кредиту.

Президент Володимир Зеленський попередив, що Україна може програти війну без військової допомоги США.

Також стало відомо, що під час недільної розмови між президентом США Джо Байденом та лідерами Конгресу було досягнуто «консенсусу» щодо виділення допомоги як Ізраїлю, так і Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: