Міністри країн ЄС проведуть засідання щодо оборонних потреб України

Читать на русском
Рада Євросоюзу із закордонних справ проведе засідання, присвячене питанням війни в Україні та постачання ЗСУ новими пакетами озброєнь.
Фото: Pixabay

Рада Євросоюзу із закордонних справ проведе засідання, присвячене питанням війни в Україні та постачання ЗСУ новими пакетами озброєнь.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Засідання відбудеться 22 квітня у Люксембурзі. Воно передбачає участь як глав МЗС, так і міністрів оборони країн ЄС.

Представник пресслужби Євросоюзу Петер Стано наголосив, що члени блоку зроблять усе можливе, аби підтримати Україну у її боротьбі проти росії.

«Ми знову обговорюватимемо це в ході формату Jumbo – зустрічі міністрів закордонних справ та міністрів оборони...Ми намагаємося надати все, що можуть надати країни-члени. Але саме країни-члени вирішують, що вони можуть надіслати Україні і коли», - сказав Стано.

Нагадаємо, минулого місяця Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель запропонував країнам блоку використати 90% прибутку від заморожених російських активів для військової допомоги Україні.

Раніше глави МЗС Британії та Франції закликали збільшити допомогу Києву, щоб забезпечити перемогу над росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: