Україна зірвала гастролі російського балету у Південній Кореї

Читать на русском
Україна завадила гастролям російського балету та Гала-концерт балету Большого театру у Південній Кореї.
Reuters

У Південній Кореї за день до прем'єри скасували балетне шоу за участю солістів російського Великого театру.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Україна запровадила нові санкції проти низки російських артистівВолодимир Зеленський підписав указ, згідно з яким вводиться в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо запровадження персональних санкцій проти низки артистів рф.

Йдеться про концерти, які мали відбутися з 15 по 18 квітня у центрі мистецтв Седжон у Сеулі. У шоу мала брати участь Світлана Захарова – прима-балерина московського Великого театру та активна прихильниця володимира путіна.

«Завдяки зусиллям Посольства України в Республіці Корея та за підтримки української громади і міжнародних партнерів виступ російської прими-балерини із проєктом «Моданс» у Сеульському Артцентрі та «Гала-концерт балету Большого театру» у столиці Південної Кореї вже не відбудеться. Російській «культурній» пропаганді не має бути місця на міжнародних майданчиках, а російським балеринам — на сценах світових театрів», – зазначили у МЗС.

Посольство росії в Південній Кореї висловило «глибокий жаль» з приводу скасування шоу, пише Reuters. «Ми не можемо не відзначити, що Південна Корея зараз демонструє певну тенденцію у підході до співпраці з росією та в культурній сфері», – йдеться у повідомленні посольства.

Нагадаємо, у січні пропагандистська організація Russia Emilia Romagna планувала провести виставку під назвою «Маріуполь. Відродження після війни» в Італії.

Під тиском МЗС влада італійського міста Модена відкликала дозвіл на проведення заходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: