Справу колишнього одеського військкома Борисова готуються передати до суду – ДБР

Читать на русском
Колишній військком Євген Борисов підозрюється у незаконному збагаченні. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Досудове розслідування вже завершено.
фото Суспільне

Співробітники ДБР завершили досудове розслідування справи про незаконне збагачення колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова.

Про це повідомила пресслужба ДБР у понеділок, 15 квітня.

В Іспанії арештували віллу скандального одеського ексвійськкома БорисоваДБР провело обшуки у скандального ексвійськкома Євгена Борисова в Іспанії. Його віллу та офісне приміщення арештували.

У ході розслідування було встановлено факти придбання членами сім'ї фігуранта дорогих автомобілів на території України з подальшим переміщенням за кордон, а також факти придбання елітної нерухомості за кордоном на суму понад 190 млн гривень.

Як зазначають в ДБР, різниця між вартістю придбаних активів та законними доходами Борисова та членів його родини становить понад 140 мільйонів гривень. Походження цих коштів не підтверджується документами.

Борисова підозрюють у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова було звільнено 28 червня 2023 року. Це сталося після гучного скандалу: журналісти знайшли в Іспанії майно сім'ї військкома на мільйони доларів. Нерухомість та дорогі автомобілі були придбані вже під час повномасштабної війни з рф.

Борисова заарештували із можливістю внесення застави у 150 млн грн. Пізніше суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та членів його родини.

Запобіжний захід Борисову продовжували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: