Планові відключення лише в одній області: в Укренерго розповіли про ситуацію з електрикою

Читать на русском
Сьогодні відключення світла за графіками залишається у Харківській області. В інших регіонах споживачам світло не вимикали.
фото Укренерго

В енергосистемі України на ранок, 15 квітня, дефіциту електрики немає. Однак у Харківській області поки що зберігаються графіки погодинних відключень світла. Енергетики просять українців надвечір економити електроенергію.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

«З 06:55 на Харківщині застосовані графіки погодинних відключень. Знеструмлено близько 240 тисяч споживачів. В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались», – сказано в повідомленні.

У Криворіжжі продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів.

Повідомляється, що в години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр «Укренерго» закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами.

Імпорт електрики заплановано з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Експорту наразі немає.

На електростанціях виведено в планові та аварійні ремонти три енергоблоки, додали енергетики.

Нагадаємо, у Міненерго вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачів. А в ДТЕК оцінили збитки від російських атак на енергооб'єкти у квітні та березні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: