ВАКС відпустив під особисте зобов'язання голову райсуду Кіровоградщини

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання обвинуваченого судді одного з райсудів Кіровоградщини про зміну запобіжного заходу.
фото: ol.kr.court.gov.ua

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання голову Олександрівського районного суду Кіровоградської області Павла Івченка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у зловживанні впливом.

Таке рішення 8 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС обрав Івченку запобіжний захід у вигляді 148 860 грн застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із свідками, а також з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти. Дія обов'язків закінчилася і тому обвинувачений попросив змінити запобіжний захід.

«Задовольнити клопотання обвинуваченого (Івченка – ред.) про зміну запобіжного заходу. Змінити застосований до (Івченка – ред.) ухвалою Вищого антикорупційного суду від 12.09.2022 запобіжний захід у виді застави в розмірі 148 860 гривень на особисте зобов'язання», – йдеться в рішенні.

Водночас на Івченка поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися без дозволу суду з міста Києва та Київської області; утриматись від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків - до 7 червня 2024 року включно. Внесені кошти повернули заставодавцю.

Нагадаємо, САП обвинувачу у зловживанні впливом голову Олександрівського райсуду Кіровоградської області Павла Івченка, а також помічниць судді Кіровського райсуду Кропивницького Світлану Муравйову та Олену Долю.

За версією обвинувачення, суддя вимагав від громадянина грошові кошти за вплив на ухвалення рішення іншим суддею одного з районних судів Кропивницького щодо не притягнення особи до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. З метою реалізації умислу та впливу на суддю, який мав розглядати справу про адміністративне порушення, Івченко залучив до вчинення злочину помічників суддів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: