Суд продовжив обов'язки обвинуваченій нардепці Марченко

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу політика.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 червня строк дії обов'язків, покладених на народну депутатку від фракції «Слуги народу» Людмилу Марченко. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує її у зловживанні впливом за одержані 11 300 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 11 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд повторно поклав обов'язки на Марченко. Вона зобов'язана: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання задовольнити. Продовжити до 11 червня 2024 року строк дії обов'язків, покладених на обвинувачену (Марченко – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу нардепки Людмили Марченко. За версією обвинувачення, депутат спільно зі своєю помічницею Анастасією Колесник за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

У подальшому співучасниками організовано надіслання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України.

Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів - 2 800 доларів. Загалом було задокументовано одержання 5300 дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: