Призначено нового командувача ОК «Захід»

Читать на русском
Командувачем військ оперативного командування Захід призначено бригадного генерала Володимира Шведюка.
АрміяInform

Новим командувачем військ оперативного командування «Захід» призначено Володимира Шведюка.

Про це йдеться у його зверненні на сторінці ОК у Facebook.

Нове військове керівництво України: які кадрові перестановки провів ЗеленськийЗміни у військовому керівництві України після відставки головнокомандувача Валерія Залужного – на інфографіці.

«Відсьогодні, маю за честь очолити, без перебільшень, одне із найпотужніших військових з’єднань Збройних Сил України. Дуже вдячний за довіру командуванню, яке поклало на мене цю відповідальну місію. Це велика честь і привілей, і я розумію, що воно несе за собою велику відповідальність перед вами, перед нашими військовими частинами і перед Україною», – заявив Шведюк.

Він зазначив, що ядром ОК «Захід» є велика кількість досвідчених офіцерів. «І я вірю, що ваш потенціал як команди досягне ще більших успіхів», – додав військовий.

Володимир Шведюк народився 23 червня 1969 року. Він брав участь в АТО, обіймав посаду начальника штабу – першого заступника командира 59 окремої мотопіхотної бригади. У 2018–2019 роках був командиром цієї бригади.

Також Шведюк обіймав посаду заступника командувача Сил територіальної оборони та начальника штабу угруповання Об'єднаних сил.

Нагадаємо, 9 квітня зі ЗМІ стало відомо, що командувача ОК «Південь» генерал-майора Андрія Ковальчука та командувача ОК «Захід» генерал-майора Сергія Литвинова звільнили з посад.

Раніше президент Володимир Зеленський змінив командувачів Сил ТРО, КОС та десатно-штурмових військ, а також призначив нового командувача Сухопутними військами ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: