Дрони знову атакували Новошахтинський НПЗ у росії – ЗМІ

Читать на русском
Новошахтинський НПЗ у Ростовській області вночі атакували чотири безпілотники, один із них упав на територію заводу.
Ілюстративне фото МНС рф

Новошахтинський НПЗ в Ростовській області росії вночі 12 квітня атакували чотири безпілотники, один із них упав на територію підприємства.

Про це з посиланням на джерела повідомляє видання Astra.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

Губернатор Ростовської області вранці заявив, що в Новошахтинську було «знищено чотири безпілотники». Він стверджує, що постраждалих та пошкоджень немає, але не уточнив, який саме об'єкт був атакований.

За інформацією видання, всі чотири безпілотники атакували Новошахтинський завод нафтопродуктів. Один із збитих дронів упав на територію заводу.

Нагадаємо, попередня атака на Новошахтинський НПЗ відбулася 13 березня. Тоді завод був змушений призупинити роботу.

У березні ЗМІ написали, що США попросили Україну припинити атаки на російські нафтопереробні заводи. Президент Володимир Зеленський підтвердив, що реакція Штатів на удари по НПЗ «не була позитивною», але вважає, що союзники мають підтримати такі заходи.

Днями міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що атаки України на російські НПЗ можуть вплинути на світові енергетичні ринки, а тому «краще зосередитись на військових цілях».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: