Зеленський про реакцію Заходу на удари по НПЗ: союзники мають підтримати українську відповідь

Читать на русском
Союзники України мають підтримати удари дронів по об'єктах нафтової інфраструктури росії, заявив президент Зеленський.
Фото: AP

Союзники України мають підтримати удари дронів по об'єктах нафтової інфраструктури росії.

Таку думку висловив президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції зі своїм фінським колегою Александром Стуббом, його слова наводить Інтерфакс-Україна.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

Він зазначив, що росія розуміє лише одну мову – мову сили.

«Усі засудження щодо незаконної окупації наших територій, ударів по нашій енергетиці, блекаути, які ми пережили під час цих двох років, підриву нашої інфраструктури, наших гідроелектростанцій, не призвели до зменшення атак російської федерації», – сказав президент.

У зв'язку з цим, за словами Зеленського, західні партнери «мають підтримувати українську відповідь».

Нагадаємо, з початку 2024 року безпілотники здійснили понад десять результативних атак на російські НПЗ та нафтосховища. Так, учора дрони атакували нафтопереробний завод у Татарстані.

ЗМІ повідомляли, що США просили Україну припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру. Зеленський у свою чергу підкреслив, що Вашингтон не може обмежувати такі атаки, оскільки Україна використовує виключно зброю свого виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: