ВАКС відпустив під заставу директорку департаменту Херсонської ОВА

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні прохання детектива НАБУ про арешту керівника одного з департаментів обладміністрації.

Вищий антикорупційний суд відпустив під 800 тисяч гривень застави директора одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації. НАБУ і САП підозрює його в організації схеми заволодіння 7,7 млн грн державних коштів.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«Заслухавши доводи сторін, суд застосував: до власниці приватної компанії запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1,5 млн грн застави; до директора Департаменту Херсонської ОВА –запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 800 тис. грн та до директора приватної компанії – 500 тис. грн застави», – інформує орган.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про директорку департаменту розвитку територій Херсонської ОВА Світлану Васіну, власницю компанії ТОВ «Будівельні Технології Південь» Марину Балан та директора цієї фірми Валентина Балана.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали директорку департаменту Херсонської ОВА та власницю приватної фірми. За даними слідства, очільник одного з департаментів Херсонської ОВА у змові з власником та керівником приватного товариства організували завищення вартості технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) у більше ніж 15 разів. Таким чином договір уклали на суму понад 9,9 млн грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тисяч гривень. У результаті учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету міністрів на суму понад 7,7 млн грн.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Руслану Демчаку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: