НАБУ і САП викрили схему заволодіння 160 млн грн, виділеними на відновлення Харкова

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили сімох осіб на заволодінні грошовими коштами, які отримані для відновлення міста.
фото: прес-служба НАБУ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили сімох осіб на організації схеми із заволодіння 159,5 млн грн, виділених на відновлення критичної інфраструктури Харкова.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», про підозру повідомили першому заступнику генерального директора комунального підприємства «Харківські теплові мережі» Сергію Волику.

«За процесуального керівництва прокурора САП детективами НАБУ викрито організовану групу та повідомлено про підозру 7 особам, причетним до заволодіння коштами, у тому числі міжнародних партнерів України, що призначалися для відновлення критичної інфраструктури Харкова. Серед підозрюваних: керівник організованої групи; двоє працівників КП «Харківські теплові мережі»; чотири особи, підконтрольні лідеру організованої групи», – інформує САП.

У НАБУ розповіли, що, як встановлено слідством, у квітні 2022 року впливовий бізнесмен, який є організатором групи, у змові з першим заступником генерального директора КП «Харківські теплові мережі» домігся укладення з підконтрольними йому компаніями прямих договорів на постачання трубної продукції, вікон та технічної солі. При цьому саме воєнний стан учасники оборудки використали як привід не проводити відкриті торги.

Компанія-постачальник продукції закупила необхідне через низку фірм-прокладок у виробника і продала її комунальному підприємству за понад удвічі завищеною ціною. При чому вказане КП мало з цим виробником прямі господарські відносини.

«Унаслідок реалізації схеми завдано збитків на суму 159,5 млн грн, якими учасники злочину заволоділи та розпорядилися на власний розсуд. При цьому частина цих коштів у сумі 22 млн грн була надана Світовим Банком (Міжнародний банк реконструкції та відродження) та призначалися для розвитку міської інфраструктури», – додали в НАБУ.

Заволодіння 160 млн грн, виділеними на відновлення ХарковаNABU

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили колишнього радника Офісу президента на заволодінні майже 95 млн грн АТ «Укрзалізниця». Раніше НАБУ викрило організовану групу в УЗ, яка завдала 117 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: