Гуменюк пояснила, чому росіяни почали частіше застосовувати балістику з Криму

Читать на русском
Окупаційна армія рф все частіше б'є по Україні балістичним озброєнням із Криму. Ворог навіть розмістив там спеціальні наземні пускові платформи.
Фото: detector.media

Окупаційна армія рф все частіше б'є по Україні балістичним озброєнням із Криму. Ворог навіть розмістив там спеціальні наземні пускові платформи.

Про це повідомила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Скільки крилатих і балістичних ракет рф збила ППО з початку війни: дані МіноборониПонад 2 тисячі російських крилатих і балістичних ракет збили сили ППО від початку великої війни.

За даними ЗСУ, росіяни перейшли на удари балістикою через те, що запуск таких ракет помітно ускладнює роботу ППО. Крім того, ударами з Криму ворог «намагається тиснути на глибші регіони України, а не лише на прифронтові райони».

Українські військові, у свою чергу, вже мають інформацію про кількість наземних систем рф і відстежують ворожі маневри.

Гуменюк також розповіла про ситуацію у Чорному морі. За її словами, російські ракетоносії повністю споряджені та заведені до пунктів базування.

«В принципі, їхня готовність дуже висока. Достатньо 2-3 години, щоб вони вийшли на бойове чергування. Ми вже бачили, що під час підготовки до масованих атак ворог виводив підводні ракетоносії на чергування», – заявила вона.

Нагадаємо, нещодавно Гуменюк повідомила, що російські війська накопичили в окупованому Криму ще й гіперзвукові крилаті ракети «Циркон» і можуть час від часу продовжувати «точковий терор» з акцентом, зокрема, на Київ. Що відомо про «Циркони» - на інфографіці «Слово і діло».

У Міноборони підрахували, скільки ракет рф з початку року влучили по військових об'єктах, а скільки - по цивільних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: