Умєров розповів, скільки ракет рф з початку року поцілили по військових об'єктах, а скільки по цивільних

Читать на русском
Всього 3 відсотки випущених росією від початку року по Україні ракет, безпілотників та керованих бомб уразили військові цілі, решта били по цивільних.
facebook.com/rustemumerov.ua

Майже всі ракети, безпілотники та керовані бомби, які росія запустила цього року, вдарили по цивільних цілях та інфраструктурі.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров на позачерговому засіданні Ради Україна-НАТО.

Масовані ракетні атаки рф: як змінювалася динаміка та інтенсивністьРосія більше місяця не влаштовувала масованих ракетних обстрілів України. На інфографіці – як раніше змінювалася їхня частота та інтенсивність.

Він розповів, що загальна вибухова потужність комбінованих авіаударів по Україні з початку року перевищує 9 кілотонн.

«Лише 3% цих російських ракет, безпілотників і керованих бомб вразили військові цілі, тоді як 97% вражали цивільну інфраструктуру. Управління Верховного комісара ООН з прав людини повідомляє, що 712 з 1804 жертв серед цивільного населення, підтверджених ООН за останні 3 місяці, спричинили ракетні атаки та атаки баражуючими боєприпасами», – написав він у Facebook.

Він нагадав про важливість надання Україні систем ППО.

«Чим більше російських ракет буде збито в українському небі, тим меншу загрозу вони становитимуть державам-членам НАТО, які межують з Україною», – додав Умєров.

Нагадаємо, сьогодні у Брюсселі відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО. На ньому обговорювали протидію ракетним обстрілам української критичної інфраструктури з боку росії.

Раніше в Міноборони повідомили, скільки крилатих і балістичних ракет рф збила ППО з початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: