США нададуть Ізраїлю озброєння на мільярди доларів – WP

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена таємно санкціонувала передачу Ізраїлю бомб і винищувачів на мільярди доларів.
Фото: Getty Images

Попри побоювання щодо очікуваного військового наступу на місто Рафах на півдні Сектору Гази, який може призвести до численних жертв серед мирного населення, адміністрація президента США Джо Байдена останніми днями таємно санкціонувала передачу Ізраїлю бомб і винищувачів на мільярди доларів.

Про це пише The Washington Post.

В ООН назвали кількість загиблих жінок в Секторі Газа з початку війни в ІзраїліСтаном на 1 березня 2024 року в секторі Гази загинули близько 9 000 жінок. При цьому, в організації припускають, що ця цифра набагато вища, оскільки, під завалами зруйнованих будівель загинули набагато більше жінок.

Зазначається, що армія Ізраїлю може отримати від США пакети озброєнь, які містять 1800 бомб MK84 і 500 бомб MK82, а також 25 винищувачів F-35A і двигунів до них на суму приблизно 2,5 мільярди доларів.

«Ці поставки зброї Конгрес США схвалив багато років тому, але досі американська адміністрація не давала формальної згоди на їхнє виконання», – йдеться у матеріалі.

У Білому домі пояснили, що США «продовжують підтримувати право Ізраїлю на самооборону».

Зазначимо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу нещодавно заявив, що ізраїльська армія готується увійти в місто Рафах на півдні Сектору Гази. Він наголосив, що тільки військовий тиск забезпечить звільнення заручників, яких бойовики ХАМАС утримують з жовтня.

При цьому адміністрація Байдена остерігається, що майбутня наземна операція призведе до значних втрат серед цивільних. Також раніше Байден заявляв, що вторгнення в місто вздовж кордону Сектору Гази з Єгиптом перетнуло б для нього «червону лінію».

Крім того, США попереджали Ізраїль, що у разі наземної операції в Рафаху йому загрожує ізоляція на міжнародній арені та погіршення зв'язків із партнерами.

Як заявляють офіційні особи Ізраїлю та США, у Рафасі залишаються чотири батальйони ХАМАС.

Нагадаємо, Канада заборонила експорт зброї до Ізраїлю.

Як заявили в Міноборони Ізраїлю, бойові дії в Секторі Гази продовжуватимуться до знищення ХАМАСу.

Раніше прем'єр Ізраїлю дорікнув США недостатньою підтримкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: