ВАКС не став розглядати скаргу на підозру екснардепу Долженкову

Читать на русском
Антикорупційний суд закрив провадження за скаргою підозрюваного ексчлена парламенту на повідомлення йому про підозру.
фото: uk.wikipedia.org

Вищий антикорупційний суд відмовився розглядати скаргу на повідомлення про підозру, вручене колишньому народному депутату від фракції «Опозиційний блок» Олександру Долженкову. НАБУ і САП підозрюють його у незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві.

Таке рішення 27 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Провадження за скаргою поданою в порядку п. 10 ч. 1 ст. 303 КПК України, якою оскаржується повідомлення про підозру (Долженкову – ред.) від 17 січня 2024 року про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, у кримінальному провадженні – закрити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повторно повідомили про підозру екснардепу Олександру Долженкову. За версією слідства, він з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержав із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат. Нещодавно слідство у справі завершили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: