Посол росії виїхав з Польщі після інциденту з ракетою

Читать на русском
Посол рф Сергій Андрєєв покинув територію Польщі після того, як проігнорував виклик до МЗС для пояснень щодо інциденту про проліт ракети 24 березня.
Фото: РІА Новости

Посол росії в Польщі Сергій Андрєєв покинув територію країни. Це сталося після відмови прибути до польського Міністерства закордонних справ через інцидент із російською ракетою 24 березня.

Про це повідомляє Gazeta.pl.

У Польщі відреагували на відмову посла рф прибути до МЗС через інцидент з ракетоюПольський уряд готує відповідь на дії посла росії Сергія Андрєєва, який відмовився відвідати МЗС у Варшаві.

Зовнішньополітичне відомство зазначило, що посольство рФ у технічній ноті повідомило про відсутність Андрєєва в Польщі з 26 березня до 4 квітня. На цей час його обов'язки виконуватиме тимчасовий повірений у справах.

Виїзд російського посла журналістам прокоментував і голова польського МЗС Радослав Сікорський.

«Пан посол Андрєєв сам надав докази своєї культури і професіоналізму. З того, що я чув, він вже покинув нашу територію», – сказав він.

Очільник МЗС Польщі також уточнив, що російського посла не висилали і сам він у відставку не йшов.

Нагадаємо, 25 березня посол рф Сергій Андрєєв не з'явився на зустріч у Міністерстві закордонних справ Польщі, де йому мали вручити ноту протесту у зв'язку з порушенням польського повітряного простору російською ракетою.

Як відомо, 24 березня крилата ракета росії залетіла на територію Польщі під час удару по Україні.

Після цього в Польщі припустили, що ракети росії і далі залітатимуть на її територію.

Пізніше МЗС Польщі та НАТО обговорили порушення повітряного простору російською ракетою, після чого у МЗС Польщі заявили, що НАТО розглядає варіант збивання російських ракет біля своїх кордонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: