Україна може вже у квітні отримати 1 млн снарядів у межах ініціативи Чехії – ЗМІ

Читать на русском
Союзники домовилися поставити Україні щонайменше 1 мільйон снарядів у рамках ініціативи Чехії. Угода обійшлася в 1,8 млрд євро, повідомляють ЗМІ.
Фото: Flickr

Союзники домовилися поставити Україні щонайменше 1 мільйон снарядів у рамках ініціативи Чехії, яка передбачає закупівлю боєприпасів у третіх країн.

Про це повідомляє Corriere della Sera.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

Спочатку Прага мала намір замовити для України 800 тисяч снарядів, проте нещодавно чеські чиновники знайшли ще 200 тисяч одиниць. Точний список постачальників не розкривається, але, за даними журналістів, боєприпаси можуть бути передані з Південної Кореї, Туреччини та, можливо, Південної Африки.

Зазначається, що Чехія вже уклала контракти на постачання боєприпасів. До ініціативи приєдналися 15 держав, а сама угода сумарно обійшлася приблизно в 1,8 мільярда євро.

«Кілька тижнів тому радник Павла (президента Чехії – ред.) з національної безпеки Томаш Пояр оголосив, що перші поставки розпочнуться у червні. Зараз відомо: поставки пройдуть у квітні», – зазначено в публікації.

Нагадаємо, нещодавно глава чеського МЗС заявило, що Україна потенційно може отримати 1,5 млн снарядів у рамках цієї ініціативи.

Раніше «Слово і діло» писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також говорив, що постачання боєприпасів не обмежується лише ініціативою Чехії – обговорюється реалізація ще кількох програм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: