Євлаш назвав системи ППО, якими в Україні можуть збивати «Циркони»

Читать на русском
Україна має дві системи протиповітряної оборони, які можуть збивати російські гіперзвукові ракети Циркон.
колаж informator.ua

Повітряні сили України можуть збивати російські ракети «Циркон» за допомогою систем SAMP/T і Patriot. Однак таких систем ППО потрібно більше.

Про це повідомив представник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі Радіо Свобода.

Гіперзвукова ракета «Циркон»: основні характеристики та особливостіЩо відомо про російські гіперзвукові крилаті ракети Циркон, якими вже двічі били по Києву – на інфографіці.

На питання, чим, окрім Patriot, ЗСУ можуть збивати балістику Євлаш відповів: «Наприклад, проти балістики ще використовується такий комплекс, як SAMP/T. Але звісно, що балістика – це складний ракетний комплекс і перехопити його дещо складніше». За його словами, ракета «Циркон» - це дуже швидка зброя.

«Якщо ми говоримо про «Циркони», то це приблизно 8-9 Махів. Це неймовірно швидко. Однак коли ці ракети заходять на ударну траєкторію, їхня швидкість падає. Вона стає дозвуковою. Десь 4,5 Маха. Саме в цей момент ми можемо застосовувати наші комплекси, які є протибалістичними. Це SAMP/T, Patriot», – додав Євлаш.

Нагадаємо, раніше у Повітряних силах назвали можливі причини застосування росією ракет «Циркон». Також у ЗСУ заявили, що росіяни накопичили в окупованому Криму гіперзвукові крилаті ракети «Циркон» і можуть час від часу продовжувати «точковий терор».

Що являє собою ця ракета – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: