У Повітряних силах назвали можливі причини застосування росією ракет «Циркон»

Читать на русском
Росіяни били по Україні Цирконами через дефіцит інших типів ракет, або ж вони вирішили так перевірити українську систему ППО, вважають у Повітряних силах.
Скріншот з відео

Застосування росією гіперзвукових ракет «Циркон» може означати, що у неї виник дефіцит інших типів ракет. Або окупанти таким чином перевіряють українську протиповітряну оборону.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» сказав речник Повітряних сил України Ілля Євлаш.

Гіперзвукова ракета «Циркон»: основні характеристики та особливостіЩо відомо про російські гіперзвукові крилаті ракети Циркон, якими вже двічі били по Києву – на інфографіці.

За його словами, експерти зараз встановлюють, чи справді під час останніх атак росія застосувала «Циркон».

«Те, що вони їх застосовують, найімовірніше, свідчить про те, що в них вже є дефіцит зброї, інакше вони б їх не використовували. Взагалі цей тип ракет є протикорабельним, і він застосовується лише в окремих випадках, використовують різні пускові установки, типу «Бастіон», «Бал». Однак ми можемо сказати про те, що, якби в них, наприклад, було достатньо іншого типу ракет – крилатих ракет «Калібрів», «Іскандерів», інших ракет – вони б застосовували їх», – сказав Євлаш, зазначивши, що це складна та дорога ракета.

Він також припустив, що росіяни запустили цей тип ракет для експерименту – перевірити українську систему ППО – «де, що і як захищено, як прикрито, щоб надалі вже використовувати це при плануванні наступних повітряних атак».

Нагадаємо, раніше у ЗСУ заявили, що росіяни накопичили в окупованому Криму гіперзвукові крилаті ракети «Циркон» і можуть час від часу продовжувати «точковий терор».

Що являє собою ця ракета – на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: