САП скерувала до суду справу судді Кропивницького апеляційного суду

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно служителя Феміди з Кропивницького.
фото: Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара про одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«18 березня 2024 року прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт стосовно судді Кропивницького апеляційного суду, якого разом з іншою особою викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди за ухвалення пом'якшувального вироку стосовно винуватця смертельної дорожньо-транспортної пригоди», – йдеться в рішенні.

Раніше Вища рада правосуддя відсторонила суддю Гончара від розгляду судових справ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Кропивницького апеляційного суду Володимиру Гончару. За версією слідства, суддя через посередника висловив прохання надати йому неправомірну вигоду у розмірі 10 500 доларів за зміну вироку суду першої інстанції та призначення умовного покарання стосовно особи, яка спричинила ДТП зі смертю особи. З метою приховання своєї причетності до вчинення злочину, суддя доручив посереднику як отримання неправомірної вигоди, так і її зберігання.

Втім, колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули. Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: