Окупанти здійснили невдалу спробу висадитися на правобережжі Херсонщини – деталі від Гуменюк

Читать на русском
Підрозділи армії рф спробували висадитися на правому березі Херсонської області. ЗСУ накрили ворожу ДРГ з артилерії та зупинили атаку.
Фото: Суспільне

Підрозділи російської окупаційної армії спробували висадитися на правому березі Дніпра на Херсонщині.

Про це повідомила начальниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк у коментарі 24 каналу.

Динаміка знищення озброєння російських військ в УкраїніНа інфографіках – динаміка знищення російських танків, літаків, вертольотів, систем ППО, кораблів, РСЗВ, артилерійських систем та бронемашин.

Вона розповіла, що ворог хотів здійснити вилазку у напрямку району Антонівського мосту, щоб «зробити шум» на правому березі та створити «ефект загрози» напередодні президентських виборів у росії. Проте ЗСУ накрили ворожу ДРГ з артилерії та зупинили атаку.

«Правий берег вищий за лівий, і облаштування контрбатарейної боротьби нами було сплановано, організовано таким чином, щоб виключити в абсолюті наближення по воді будь-якого несанкціонованого об'єкта до правого берега», – повідомила вона.

Гуменюк додала, що всі плавзасоби, які намагатимуться просунутися до берега, що контролюється Україною, будуть відправлені прямо до «російського військового корабля».

Нагадаємо, що Сили оборони продовжують утримувати плацдарм у районі Кринок на лівобережжі Херсонської області. У ЗСУ уточнили, що українські військові працюють над розширенням цієї території.

Раніше Гуменюк повідомила, що війська рф значно скоротили використання авіації на півдні України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: