Громадянство для добровольців у ЗСУ: законопроєкт ухвалили у першому читанні

Читать на русском
Рада попередньо підтримала законопроєкт щодо надання іноземцям-добровольцям громадянства України.
Фото: ТГ-канал батальйону імені Кастуся Калиновського

Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт про надання іноземцям, які служать у Збройних силах, Державній спеціальній службі транспорту чи Національній гвардії, громадянства України.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

Росіянам-добровольцям буде відмовлено у наданні громадянства України – КабмінУряд пропонує відмовляти російським добровольцям у громадянстві України. У Верховній Раді вже зареєстровано новий законопроєкт.

«Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроект №9585 щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які беруть участь у захисті України. За – 263. Дуже потрібний законопроєкт. Крок назустріч добровольцям та їхнім родинам зроблено», – написав він.

Згідно із законопроєктом, проживання на території України на законних підставах передбачається для іноземців, яким продовжено термін перебування на території України в установленому порядку, або вони мають вид на постійне чи тимчасове проживання на території України, або мають військовий квиток.

Також іноземці зможуть отримати громадянство України, які проходять або проходили службу за контрактом у ЗСУ, Державній спеціальній службі транспорту або Національній гвардії України.

Для цього необхідно буде подати декларацію про відмову від іноземного громадянства. Згідно із законопроєктом, члени сім'ї іноземців, які уклали контракт про проходження служби у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України, матимуть право на отримання посвідки на проживання.

Нагадаємо, у лютому цього року президент України Володимир Зеленський дозволив іноземцям та особам без громадянства служити у Національній гвардії України.

У березні Кабмін збільшив розмір соціальної допомоги дітям загиблих добровольців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: